Landbrukspolitikk og verdikjeden for mat

Landbrukspolitikk og verdikjeden for mat

Vi samarbeider med NMBU om kurset, og de vil være ansvarlig part for gjennomføring.

Kurset skal gi grunnleggende forståelse av aktører, strukturer og prosesser i verdikjeden for mat, med vekt på råvaremarkedet, markedsreguleringen, eierskap, selgermakt, kjøpermakt og konkurranse på ulike ledd i verdikjeden, trender og endrede forbrukerpreferanser som påvirker verdikjeden, samt politiske og regulatoriske forhold utenfor landbruket.

ikoner-forside_symbol_cut

Formål

Formålet med kurset er å styrke kompetansen til medlemsbedriftene i Norsk Landbrukssamvirke og faglagene om politikkutvikling og verdikjede mat. Dette inkluderer å forstå gjeldende politikk på sentrale områder nasjonalt og internasjonalt, samt å identifisere politiske trender.

Gjennomføring

Programmet vil bestå av 2 fysiske samlinger. Det vil i tillegg bli gjennomført 3 webinar.

Læringsmål

  • Landbrukspolitikkens rolle i verdikjeden for mat.
  • Strukturer, prosesser og aktører i verdikjeden for mat.
  • Effekten av marked, teknologisk utvikling og økonomisk vekst.
  • Internasjonale og nasjonale rammebetingelser for landbrukspolitikken og landbruket.
  • Måloppnåelse og resultater av landbrukspolitikken.

Informasjon

Erfaringer fra tidligere deltager på kurset "verdikjeden for mat"

Lurer du på noe?