TA GREP i ny drakt!

28. mai 2023

Landbruk Arena relanserer mentorprogrammet Ta Grep i ny form for kurssesongen 2023-2024!

Ta Grep kommer i ny drakt og endres fra å være et mentorprogram til å bli et utviklingsprogram, men skal fortsatt fokusere på personlig utvikling. Ta Grep har lenge vært med i kursporteføljen til Norsk Landbrukssamvirke og har hatt en kontinuerlig utviklet underveis for å tilpasse seg endringer av behov. Dette er et utviklingsprogram for tillitsvalgte som er på vei inn i sentrale styrer og andre sentrale verv. Alle blir ikke styreledere, men kursdeltakere på Ta Grep kan alle bli ledere av små eller store grupper. Programmet er basert på 5 samlinger (10 dager totalt) med ny praktisk og nyttig arbeid i mellomperiodene.

Mål for programmet

Ta Grep i ny drakt ønsker å utvikle deltagerne til å bli trygge i rollen som ansvarlig tillitsvalgt på et høyt nivå. Det gir mulighet for innsikt og utvikling av deg selv, utvikling av dine kommunikasjonsferdigheter, teamutvikling og deg i rollen som leder for andre. Andre nyttige områder som programmet vil fokusere på er:

  • strategi
  • ivaretagelse av kontroll
  • styring og ledelse
  • styreevaluering
  • personlig utvikling
  • langtidsplanlegging

Gjennom programmet vil du også kunne bygge deg opp nyttige verktøy for fremtidig styrearbeid, samt gi deg motivasjon til å velge å påta deg sentrale verv for organisasjoner du er tillitsvalgt for.

Samlingsdagene vil bli fylt med foredrag, samtaler, oppgaver og tilbakemeldinger. Programmet vil benytte MAP som er et arbeidspsykologisk verktøy, spesialdesignet til bruk i lederutvikling, rekruttering, karriereveiledning og team- og ledergruppeutvikling.

I samarbeid med Kåre Geir Lio

Kåre Geir Lio. Foto: NNL

Ta Grep utvikles i samarbeid med Kåre Geir Lio som har mangeårig erfaring som lærer på alle trinn, samt som trener og leder på elitenivå i idretten. Han er utdannet adjunkt fra Universitetet i Bergen og Høgskolen i Telemark og har utdannet seg videre innen gestaltpsykologi. Lio er også sertifisert bruker av arbeidspsykologiske kartleggingsverktøy.

I dag jobber Kåre Geir som programleder i NNL og har siden 1997 ledet utallige program og prosesser innenfor leder-, organisasjons- og medarbeiderutvikling. I tillegg til sin stilling i NNL, sitter han som idrettspresident i Norges Håndballforbund. Kåre Geir og også ofte å se som foredragsholder. Vi gleder oss til å samarbeide med han om programmet Ta Grep!

Oppstart

Ta Grep har oppstarte på Kringler Gård på Nannestad 6.-8. november med programmets første samling. Les mer om programmet og påmelding her: https://landbruk.no/tagrep