Nå er det alvor for norsk matberedskap!

26. oktober 2023

I en kronikk i Nationen 25.10.23 skriver Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Norsk Landbrukssamvirke, og Gaute Lenvik, administrerende direktør Norsk Landbrukssamvirke, om mangler i den norske matforsyningen.

Anne Jødahl Skuterud var også medlem av Totalberedskapskommisjonen og med på utredningen som ligger til grunn for rapporten “Nå er det alvor – rustet for en usikker fremtid” (NOU 2023: 17). Basert på Riksrevisjonens nye rapport om matsikkerhet og beredskap, peker Skuterud og Lenvik på flere områder som tilsier at beredskapen i den norske matforsyningen er mangelfull. Den viser også at Norge ikke har en god plan for å unngå svikt i tilgangen på mat i krisetider.

Les kronikken i sin helhet i Nationen

Nå er det alvor for norsk matberedskap

Skrevet av styreleder og administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke

Kontakt oss

Ta kontakt med oss ved spørsmål!

Er det noe du lurer på eller vi kan bidra med, så kontakt oss gjerne!